H&M satsar på nätet

P12 är En jättelik digital outlet, en helt ny digital plattform där de skall sälja kläder till starkt rabatterade priser. De köper upp partier från andra klädhandlare för att sälja vidare på plattformen, lite som 1988 års Galne Gunnars konceptet men nu i digital form. Detta är en strategi för att få fart på den digital marknaden, vd:n på H&m har varit under stor press, då resultatet fjärde kvartalet pekade på en försäljningsförlust med 2 %, och därav denna digitala satsning som skall övertyga H&M investerare, att detta är medlet för att få fart på tillväxten igen.

Det planeras att sälja märkeskläder till reapriser, och de skall redan ha ett 60-tal varumärken som har anslutit sig, och inte helt överraskande, NA-KD en av Nordens mest växande nät modebutik,skall vara en av dem som har hoppat på,dessa vill de säkert ha med sig redan från start. Kontoret I Mall of Scandinavia, bjuder på fina stora kontorsytor och med ett 100-tal platser, och det råder full aktivitet på plats. Till sist skall nämnas att H&M inte har lämnat några kommentarer som helst på att detta kommer ske, H&M har många nya projekt igång och lämnar inga kommentarer om detta innan de lanserar dem, så vem vet när hemligheten släpps?